Westside School - Site Walk

We had a site visit last week to one of our beloved projects. Images are a bit soggy, with a lot of finger pointing and imagining. This is an adaptive reuse project which takes the shell of a 1970's church in West Seattle to fit  a private pre-k to middle school facility. 

Gladys explains the layout of the pre-k classrooms. We started with the idea of interconnected classrooms- visually and physically students and teachers could pass through adjacent classrooms, with safety and privacy taken into account. Small pockets were created between these classrooms for either storage, study, meeting and other amenities. We were very pleased with the ample light all classrooms received, even in the lower floors. 

Gladys explains the layout of the pre-k classrooms. We started with the idea of interconnected classrooms- visually and physically students and teachers could pass through adjacent classrooms, with safety and privacy taken into account. Small pockets were created between these classrooms for either storage, study, meeting and other amenities. We were very pleased with the ample light all classrooms received, even in the lower floors. 

The existing church nave was split into two floors: It contains a ground floor of classrooms and a second floor of a library and auditorium. Skylights were cut through the car-decking to provide some natural light. The library, pictured here, is open to the vault above.

The existing church nave was split into two floors: It contains a ground floor of classrooms and a second floor of a library and auditorium. Skylights were cut through the car-decking to provide some natural light. The library, pictured here, is open to the vault above.